Your Cart
Transport gratuit la comenzi peste 299 lei

Termeni și condiții

Site-ul pukkatoys.ro, numit în continuare pukkatoys.ro, este proprietatea S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L., numita în continuare PUKKA, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/17312/2020 și având CUI 43452042. Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. PUKKA își asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fără o alta notificare.

Definiții și Termeni
Vânzător – S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L., persoana juridica de naționalitate romana, având sediul social în strada Col. Iosif Albu, nr.88, BL.A, ET.9, AP.71, sector 3, București, cod poștal: 032531, având număr de ordine în Registrul Comerțului J40/17312/2020, cod unic de înregistrare fiscala 43452042.
Cumpărător – poate fi orice persoana fizica care are vârsta peste 16 ani și își face un Cont în Site și efectuează o Comanda.
Client – poate fi orice persoana fizica care are vârsta peste 16 ani sau obține acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către PUKKA (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent intre S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L. și acesta și care necesita crearea și utilizarea unui CONT.
Utilizator – orice persoana fizica înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.
Cont – secțiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail și o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura ca toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate
Site – magazinul online găzduit la adresa web pukkatoys.ro și subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția să de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.
Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, listat pe site, inclusiv Bunurile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.
Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri si/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de către Vânzător.

Conținut
• toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informație comunicata prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
• informații legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumita perioada;
• informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;
• date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.
Document – prezentele Termene și Condiții.
Comunicări Comerciale – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri și Servicii adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” sau secțiunea “Cont/Favorite” precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piața și sondaje de opinie.
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun si/sau Serviciu de către PUKKA, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificații – toate specificațiile si/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Accesul la informațiile de pe site
PUKKA garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe site-ul PUKKATOYS.RO și nu ii conferă dreptul de a descarcă sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta maniera, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei PUKKA fără acordul prealabil scris al acesteia. Aveți un drept limitat, ne-exclusiv și revocabil de a crea o legătură web (link) către pagina principala a site-ului PUKKATOYS.RO, sau către orice alta pagina, atât timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru PUKKA sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris a acordului nostru.

Comunicarea electronica
Când vizitați pukkatoys.ro sau ne trimiteți email-uri, comunicați cu noi pe cale electronica. Sunteți de acord ca toate aceste comunicări: email-uri, note, convenții, newsletter, știri, sau orice alt tip de informații pe care noi le furnizam electronic, satisfac toate cerințele legislației naționale și europene. Acceptul dumneavoastră de a comunica cu noi pe aceasta cale, fie ca numai primiți aceste informații sau și în cazul în care dumneavoastră ne trimiteți informații pe cale electronica, reprezintă un accept echivalent cu semnătura olografa pe orice document fizic, ca și cum aceste informații ar fi tipărite pe un suport fizic, în scris. Dumneavoastră, și pukkatoys.ro de asemenea, sunteți de acord să respectați întocmai cele comunicate pe cale electronica, punând folosirea acestor comunicări sub incidenta prezentului document numit „Termeni și condiții”.

Comentariile și alte comunicări ale utilizatorilor
Utilizatorii care accesează site-ul pukkatoys.ro pot face comentarii la adresa lui și a produselor oferite, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabila. PUKKA își rezerva dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbura în vreun un fel viața privata a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuala, conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, mail-uri în masa sau orice alta forma de spam.
PUKKA nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări. În cazul trimiterii unor informații, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/ vânzare a unor produse, se considera ca utilizatorul conferă PUKKA și afiliaților/asociaților acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde în lume.
Utilizatorul garantează ca are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. PUKKA nu își asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea conținutului acestor comentarii de către utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe site, conform articolelor din acest document.

Despre preturi
În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de produse pot avea pe site prețuri greșite, stabilite în mod eronat de către sistemul nostru informatic. În aceste condiții, întotdeauna se considera preț final cel acceptat de către client în cadrul discuțiilor purtate cu consultanții noștri de vânzări la adresa [email protected]. Dacă prețul real al produsului este mai ridicat decât prețul afișat pe site, consultanții noștri de vânzări sunt îndreptățiți să vă satisfacă cererea de a vă livra produsul la prețul publicat pe site, numai în măsura în care vom putea face acest lucru, după cum și dumneavoastră sunteți îndreptățit să refuzați comanda respectiva. În cazul în care prețul real este mai mic decât prețul publicat pe site, iar dumneavoastră ați achitat prețul în avans prin diferite metode (OP, card bancar, etc), diferența vă va fi returnata după cum se va conveni de comun acord, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data primirii produsului.

Linkuri către alte site-uri, server, browser
Site-ul pukkatoys.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. Societatea PUKKA nu va putea fi făcută responsabila pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări. PUKKA nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorita folosirii anumitor aplicații de tip browser pentru vizitarea site-ului pukkatoys.ro.
PUKKA nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul pukkatoys.ro.
Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor în cauza.

Termenii de utilizare a newsletter-ului
Abonare și dezabonarea la newsletter-ul distribuit de site-ul pukkatoys.ro este gratuita și voluntara, și implica acceptarea următorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și oricând va puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui email. Mesajele trimise respecta legea Comerțului Electronic în ceea ce privește comunicarea comerciala așa cum este ea stipulata de legislația românească și internaționala.
Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizează și folosirea site-ului, în condițiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidențialitate este descrisa pe larg în secțiunea corespunzătoare pe site denumita „Confidențialitate”. PUKKA deține toate drepturile asupra conținutului newsletter-ului trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe site (vezi articolele 1 și 3), în concordanță cu prevederile acestui document.
Abonații newsletter-ului pukkatoys.ro pot retrimite aceste comunicări comerciale și altor persoane, pe răspunderea lor, și în condițiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonații newsletter-ului pukkatoys.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului document. În acest context, PUKKA nu poate fi făcut răspunzător sub nici o forma de acțiunile abonaților săi.
PUKKA își rezerva dreptul de a restricționa accesul oricărui abonat la newsletter, după o notificare în prealabil – sau – fără o notificare în prealabil, despre aceasta intenție, dacă PUKKA are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

Documente contractuale
Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.
Notificarea primita de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Dacă modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitata.
Contractul se considera încheiat intre Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice si/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.
Cesionarea și subcontractarea
Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.
Dreptul la proprietate intelectuala și industriala
Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a PUKKA, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare si/sau publicare).
Clientului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de PUKKA, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al PUKKA asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al PUKKA.
Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul are si/sau obține acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, în cazul în care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat intre PUKKA și acesta, și fără nicio garanție implicit sau expres formulata din partea PUKKA cu referire la acel Conținut.

Comanda
Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție în măsura în care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Serviciu în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.
Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesara contactarea Cumpărătorului.
Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioara a vreunei părți fata de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:
• neacceptarea de către banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plații online;
• invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de PUKKA, în cazul plații online;
• datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Returnarea produselor
Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expira în termen de 14 zile de la ziua în care Cumpărătorul intra în posesia fizica a Bunului/Bunurilor.
În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va notifica în scris Vânzătorul prin email la adresa: [email protected]
În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv sau pachet în cazul în care produsul se va livra cu un alt produs gratuit. În cazul în care Comanda este achitata, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract.
Rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile de la recepția produsului returnat sau după primirea dovezii ca produsele au fost expediate către Vânzător. S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L. va înapoia prin transfer bancar contravaloarea mărfii returnate în maxim 14 de zile.
Rambursarea banilor se va face după cum urmează:
• pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire în contul bancar din care a fost efectuata plata;
• pentru Comenzile achitate cu ramburs/Card bancar -> prin virament bancar sau prin emitere de voucher electronic, la alegerea Cumpărătorului;
Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate.
În cazul în care un produs comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea produsului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștința acest fapt.
Conform legislației din Romania puteți să returnați produsele cumpărate de pe pukkatoys.ro în termen de 14 zile de la cumpărarea lor.
Produsul poate fi returnat în următoarele condiții:
• să nu prezinte urme de reasamblare, zgârieturi, lovituri;
• ambalajul, etichetele și accesoriile care au însoțit produsele să revină intacte;
• să nu prezinte semne de utilizare;
Conform legislației din România puteți să returnați produsele cumpărate de pe pukkatoys.ro în termen de 14 zile de la cumpărarea lor.
Dacă produsul nu corespunde cerințelor clientului se recomanda evitarea utilizării lui. În cazul refuzării produsului vă rugăm să ne contactați în termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur. Legislația în vigoare se aplica persoanelor fizice. Așadar, dumneavoastră, consumatorul, aveți dreptul de a denunța unilateral contractul la distantă, în termen de 14 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina dumneavoastră, a consumatorului, sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Cu alte cuvinte, dacă doriți să renunțați la un produs trebuie să ne trimiteți o înștiințare prin email prin care renunțați la produs.
Renunțarea la un produs se poate face doar dacă ați achiziționat produsul prin curier. Produsul poate fi returnat numai dacă este în condiții perfecte (inclusiv ambalajul) și nu prezinta semne de uzura. În cazul refuzării produsului vă rugăm să ne contactați în termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de către client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în termen de aproximativ 5 zile lucrătoare și nu poate depăși termenul legal de 14 zile. Dacă produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare și nu poate fi vândut ca și produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul. Toate aceste clauze și condiții sunt prevăzute în:
Contravaloare produselor nu va fi returnata înainte ca produsul să fie expediat de către client. Contravaloarea produsului se va transfera în baza fisei de recepție și verificare în depozitul PUKKA a produsului expediat de client.
Odată cu lansarea comenzii produsului, clientul își da acordul privind Termenii și Condițiile comerciale și s-a adus la cunoștința termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distantă Conform O.U.G Nr 34/2014 Art. 6 alin.(1) lit. h).
Dacă produsul livrat către client este neconform, prezinta defecte sau este deteriorat contravaloarea transportului este suportata integral de către PUKKA.
Condiții generale pentru retur:
• Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, zgârieturi, urme de folosire excesiva si/sau intervenții neautorizate etc.
• În cazul în care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata după evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distantă, aplicând-se definițiile cuprinse în O.U.G Nr.34/2014
• În cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului și înregistrarea de comenzi noi.
Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat rapid (excepție Poșta Română). În cazul returului prin curier al unui produs aflat în perioada legala de returnare de 14 zile, costurile de transport sunt suportate de către cumpărător.
Consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte.
Costurile de returnare pot să difere fata de taxa achitata inițial, în funcție de curierul ales de către cumpărător, de modul de ambalare al produsului, taxa achitata inițial de către client este o taxa fixa, stabilita de către PUKKA.
Adresa returnare produse:
Va fi comunicată în momentul aprobării cererii de retur.
În cazul în care produsul comandat nu corespunde prezentării de pe site-ul www.pukkatoys.ro sau prezintă defecte de fabricație, puteți solicita înlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui în termen de 14 de zile din momentul în care l-ați primit.
Produsele primite defecte
În eventualitatea în care produsul achiziționat este nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit pe loc cu un produs funcțional, cu condiția notificării în scris a S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L. în termen de 48 de ore de la primirea produsului. Dacă S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L. nu poate înlocui produsul cu unul identic, se va restitui contravaloarea produsului.
Condiții generale de returnare
Produsele care nu sunt conforme specificațiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fără implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, în urma unei notificări scrise în care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu unul conform. Dacă S.C. PUKKA LIFESTYLE S.R.L. nu poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.
Definiția contractului de vânzare: orice contract în temeiul căruia vânzătorul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cat și servicii.
Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia.
Art. 12 menționează ca exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor parților contractuale. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificări fizice.
Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile (se va lua data cea mai recenta).
În cazul în care un Bun si/sau Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștința acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul si-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.
Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul Site-ului nu reprezintă o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmata de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.
Comanda poate fi plasată numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veți parcurge un proces simplu, la sfârșitul căruia veți confirma comanda apăsând butonul „finalizează comanda”. Butonul va indica în mod clar ca plasarea comenzii implică obligația dvs. de plata. Înainte de confirmarea comenzii, sunteți întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit și veți avea întotdeauna posibilitatea de a verifica și eventual de a corecta comanda.
După plasarea unei comenzi, veți primi un e-mail prin care confirmam primirea și înregistrarea comenzii dvs. („Primire Comanda / Confirmare”). Acest lucru nu înseamnă ca aceasta comanda a fost acceptata. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. constituie o oferta de cumpărare efectuata de dvs. a unui produs listat pe Site-ul nostru. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi. Contractul dintre dvs. și noi va fi format numai după acceptarea de către noi a comenzii dvs. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care am acceptat comanda plasată de către Dvs., urmând a va transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail prin care va informam ca produsul a fost expediat („Confirmarea Expedierii”). În cazul în care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformități constatate în momentul procesului de expediere, va vom informa cu privire la aceasta situație și vom rambursa sumele plătite de către Dvs. pentru aceste produse, dacă este cazul, în conformitate cu dispozițiile de rambursare din secțiunea referitoare la drepturile dvs. statutare de retragere prevăzute în aceste Condiții de Furnizare, în decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ați comunicat decizia Dvs. de terminare a contractului.
BUNURI/SERVICII pentru care nu se asigura dreptul de retragere
Potrivit legislației aplicabile, sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:
• contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
• furnizarea de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
• furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
• furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
• furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;
• furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
• furnizarea de băuturi alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piață pe care vânzătorul nu le poate controla;
• contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de consumator sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;
• furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
• furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;
• contractele încheiate în cadrul unei licitații;
• prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decât cel rezidențial, transport de mărfuri, închiriere de mașini, catering sau serviciile privind activitățile de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă de executare specifică;
• furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.

Confidențialitate
PUKKA va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natura pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document și/ sau în Politica de Confidențialitate.
Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.
Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului. PUKKA nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.
Comunicări Comerciale
Cumpărătorul/Utilizatorul își poate modifica în orice moment opțiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conținând informații generale și tematice inclusiv informații cu privire la oferte sau promoții, în orice moment, după cum urmează:
• prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în Comunicările Comerciale primite de la Vânzător sau,
• prin contactarea Vânzătorului.
Renunțarea la primirea Comunicărilor Comerciale nu implica renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document
Tipuri de comunicări comerciale:
După adăugarea de Bunuri în secțiunea din Cont „Coșul meu”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:
• la modificarea prețului Bunurilor sau Serviciilor adăugate în secțiunea “Coșul meu”,
• la recomandări de Bunuri similare cu cele adăugate în secțiunea “Coșul meu”
• la existenta Bunurilor în secțiunea “Coșul meu” si
• disponibilitate stoc Bunuri
În urma achiziționării unui Bun, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire la:
• sugestii de Bunuri sau Servicii recomandat a fi utilizate împreuna cu Bunul sau Serviciul achiziționat
Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, în orice moment, de la Comunicările Comerciale menționate la punctul de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Vânzător sau prin contactarea Vânzătorului în acest sens.
De asemenea, pentru îmbunătățirea ofertei de Bunuri și Servicii și a experienței de cumpărare, vom folosi datele Dvs. pentru efectuarea de cercetări de piața și sondaje de opinie. Informațiile obținute în urma acestor cercetări de piața și al sondajelor de opinie nu vor fi utilizate de noi în scopuri publicitare ci doar în cele menționate mai sus. Răspunsurile Dvs. la cercetările de piața și sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs., transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteți obiecta la utilizarea datelor în scopuri de cercetare de piața și sondaje de opinie în orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesaj sau prin contactarea Vânzătorului.

Facturare – Plata
Prețul, modalitatea de plată și termenul de plata sunt specificate în fiecare Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.
Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conține Bunuri si/sau Servicii vândute de PUKKA, precum și pentru orice alte plăți aferente Comenzii, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționata de Cumpărător în Contul sau.
Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.
Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau, va deține o evidenta a facturilor emise de PUKKA, putându-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

Livrarea bunurilor
Vânzătorul se obliga să livreze Bunurile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător conform opțiunii Clientului.
Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.
Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României, iar ca excepție agreată direct cu Cumpărătorul, la nivel global.

Transferul proprietății bunurilor
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului în locația indicata în Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

Răspundere
Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terța parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.
Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în măsura permisa de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului său.
Prin crearea Contului si/sau utilizarea Conținutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data creării Contului si/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.
Ulterior creării Contului utilizarea Conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.
Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către PUKKA, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afișării în Site.
Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea căsuței corespunzătoare din Site și/sau prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăți online.

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Vă rugăm să parcurgeți Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Site.

Folosirea Cookie-urilor
Vă rugăm să parcurgeți Politica de Cookies, care face parte din prezentul Site.

Forța majoră
Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forța majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.
Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte parți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabila – jurisdicția
Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute intre PUKKA și Clienți / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente.

Conciliere
Dacă aveți probleme legate de o comanda care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail, sau cu persoana cu care ați interacționat, puteți lua legătura pentru o conciliere interna cu reprezentantul legal PUKKA, stabilind o data și o ora la care să fiți contacta/a, lăsând o adresa de mail și un număr de telefon.

Vă mulțumim pentru înțelegere! – PUKKA

0