Your Cart
Transport gratuit la comenzi peste 299 lei

Jucării, păturici și alte obiecte de siguranță/confort pentru bebeluși

Acest obiect de siguranță/confort chiar poate sprijini micuții atunci când, inevitabil, apare anxietatea de separare dacă mămica dispare din câmpul vizual fie pentru câteva minute sau câteva ore când merge la serviciu. Astfel devine nelipsit din brațele micuților inclusiv la creșă/gradiniță, seara la culcare și oricând copilașul are nevoie de liniștire suplimentară.


Poza din arhiva personală:

Știi, este ca un fel de refugiu familiar, spre care copilul se îndreaptă ori de câte ori simte nevoia de alinare. În termeni psihologici poartă denumirea de obiect de tranziție care poate sprijini copilul în a face față unor situații noi.
Dacă ai un copil micuț și știi că în curând se apropie o schimbare importantă în viața lui – începi serviciul sau poate începe el creșa sau grădinița, te sfătuiesc să iei serios în considerare să îi aduci un prieten nou moale, micuț și ușor de iubit . Îl poți include în rutina voastră de plimabare, papa, citit povești și somnic. Nu te aștepta la “dragoste la prima vedere”, jucărioara va trebui să își câștige rolul de jucărie de siguranță/confort, și doar copilul va decide dacă va fi prietenul de suflet.

Poză din arhiva personală :

Am să îți dau un sfat foarte prețios care vă poate salva de multe lacrimi : asigură-te că ai în dublu exemplar jucăria de siguranță/confort și că o oferi copilului prin rotație. Așa vor avea ambele exemplare același grad de uzură în urma drăgălirii, același miros și același gust ( da, poate fi și puțin ronțăită această jucărioară deci mare grijă la materiale și tot ce ar putea pune siguranța micuților în pericol).
Te rog mult nu uita că pănă la vârta de 1 an minim, în pătuțul copiilor nu trebuie să existe jucărioare (dacă bebe este sub 1 an, îți recomand să îndepărtezi jucărioara de siguranță/confort din pătuț). Pentru copiii sun 3 anișori neaparat să verifici regulat integritatea oricăror jucării, trage de ele, testează-le pentru că cei mici au niște abilități fantastice în a dezmembra orice le pică în mânuțe.
Jucărioara de confort va fi de regulă moale și aici îți recomand să alegi materiale naturale și ușor de curațat precum bumbacul. O jucărie mare de pluș sau catifea, pe lângă faptul că nu va putea fi mânuită și nici curațată ușor, poate fi chiar un mare captator de praf și nu cred că l-ai vrea în pătuț lângă copilașul tău
Desigur, sunt copilași care nu se vor atașa de un astfel de obiect, și este perfect în regulă și așa! Baiețelul meu cel mare nu a ales o astfel de jucărie, în schimb cel mic, are o pisică Amy croșetată de mine desigur, pe care o iubește de aproape 3 ani. Daca uneori nu vrea să o iubească seara la culcare, mi-o dă mie în grijă și se asigură că o strang bine, bine în brațe.
Mereu recomand cu toată încrederea pentru copilașii sub 1 an: Bulgărașii de siguranță Pukka Toys , păturiile din seturile Bun Venit pe Lume și Caracatitele croșetate pentru pitici mici , iar pentru cei mai mărișori, Pisicuța Amy (preferata fiului meu).


îți las mai jos câteva poze cu jucăriile recomandate mai sus și sper din suflet că ți-au fost de folos toate informațiile: te imbrățisez cu drag, Roxana!

0